Principalele diferente intre Intel si AMD

    Principala diferenta dintre AMD si INTEL sunt ca procesoarele AMD au pana la 10 procese de executare iar INTEL pana la 20 de procese. O alta diferenta intre procesoare sunt „prizele” folosite , unde AMD foloseste in general Socket A (462 pini ) in timp ce INTEL foloseste in general , Socket 478 (478 pini ). Alte diferente includ seturi de jetoane acceptate de placile de baza AMD in general , SIS ,VIA sau Nforce in timp ce placile de baza INTEL ,SIS si cel mai nou chipset ATI.
       Intel                                                                                                           AMD                








     AMD ramane un favorit pentru versiunile overclock, deoarece poate fi debloc in timp ce multiplicatorul de INTEL nu poate fi deblocat , in schimb INTEL a reusit sa se impuna din nou si decisiv ca numarul unu prin performantele deosebite oferite de procesoarele de ultima generatie ( I3 ; I5; I7 ) dar si prin factorul ce mai important , consumul de curent unde INTEL a realizat procesoare capabile sa ruleze la doar 65W putere.


     Pentru o alegere corecta avand in vedere la ce anume doriti sa folositi calculatorul , va sfatuim sa consultati un centru de servici specializat de calculatoare , unde un specialist va va configura calculatorul dorit , tinand cont de nevoile dumneavoastra personale dar si de performantele ridicate.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Principalii producatori de procesoare

Cum aflu temperatura procesorului?