Cel mai bun procesor pentru jocuri – AMD sau Intel

    Intel sau AMD?    
In mod cert, aplicatiile care au nevoie de procesoare puternice si placi grafice extreme sunt jocurile. Oricare gamer care se respecta isi doreste un procesor cat mai bun pentru calculatorul sau. Acestia isi doresc sa poata juca orice joc disponibil pe piata fara sa aiba probleme de performanta.
Un procesor bun nu cedeaza niciodata atunci cand va jucati, iar capacitatea acestuia nu trebuie sa depaseasca 70%. Se recomanda achizitionarea unui asemenea procesor de top, doar daca stiti ca veti profita de puterea de calcul a acestuia, altfel n-are sens sa dati banii pe ceva ce nu folositi niciodata.
   Deci care este cel mai bun procesor pentru jocuri?
Atunci cand vine vorba de cel mai bun procesor din lume, firmele cele mai renumite pentru fabricarea lor sunt AMD si Intel. Cel mai important aspect la un procesor este frecventa cu care ruleaza, aspect care, pe langa cache-ul intern, este unul dintre criteriile care stabileste pretul acestuia.
In acest articol vom lua cate un procesor disponibil pe piata romaneasca din fiecare marca si le vom compara pentru a vedea care este mai bun.
    Procesor Intel Core i7-3970X Extreme Edition

      Dupa o navigare pe Internet, in sectiunile de componente pc, respectiv procesoare, cel mai bun procesor oferit de Intel este Intel Core i7-4960X Extreme Edition.
Procesorul din seria Core i7 are un total de 6 nuclee disponibile, acesta ruleaza la o frecventa de 3600 MHz iar la o frecventa turbo acesta poate atinge performante de pana la 4000 MHz. Acest procesor are un consum de 150 W.
Garantia oferita pentru acest procesor este 36 luni.

  Care este pretul unui Intel Core i7-4960X Extreme Edition?
Bineinteles ca performanta se simte atunci cand vorbim de pret. Procesorul Intel Core i7-4960X Extreme Edition este disponibil la un pret total de ~4500 RON.Un pret destul de mare am putea spune insa si performantele sunt pe masura.

    Procesor AMD FX-9590

     






In tabara adversa AMD ofera drept replica celor de la Intel un procesor pe masura: modelul FX-9590.
Acest procesor din seria FX X8 are 8 nuclee disponibile ce ruleaza la o frecventa de 4700 MHz iar la frecventa turbo poate atinge si 5000 MHz. Consumul acestui procesor este de 220 W. La acest procesor vi se ofera o garantie de 12 luni, de trei ori mai mica fata de garantia pentru procesorul Intel.

      Care este pretul unui AMD FX-9590?
Procesorul de la AMD are un pret ceva mai mic fata de procesorul oferit de Intel.
Acesta poate fi gasit la pretul de ~1000 RON, deci cu aproximativ 3.000 RON mai ieftin fata de procesorul Intel Core i7-3970X Extreme Edition.
Vezi preturi actualizate si oferte.

     Concluzie:
Chiar daca aveti un procesor de ultima generatie nu trebuie sa uitati insa si de celelalte cerinte cum ar fi memoria RAM si placa video deoarece este total inutil sa aveti un procesor cu frecventa 5 GHz iar memoria RAM sa fie de doar 1-2 GB, in acest caz procesorul nu va putea sa functioneze la capacitatea sa optima.

Se recomanda mentinerea unui echilibru intre toate aceste cerinte. In cazul in care bugetul reprezinta o problema, va puteti achizitiona un procesor mai ieftin la pretul de aproximativ 1.000 RON, iar de restul banilor sa va imbunatatiti si celelalte componente, memoria RAM, placa video etc.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Principalii producatori de procesoare

Principalele diferente intre Intel si AMD

Cum aflu temperatura procesorului?